14 August 2010

Tegemistest - Kopenhaagenis, Helsinges, Helsingöris...

See nädal on täitsa kiiresti läinud. Pea igal päeval olen peale taani keelt käinud ka kuskil kolamas. Kolmapäeval käisin Christianshavnis - väga kena linnaosa. Seal aga puhtast uudishimust otsustasin ka Kristiaanias tiiru teha. Ülimalt põnev koht, aga mul pani see tubaka- ja kanepitoss pea valutama. Tänavakunsti on seal kõik kohad täis. Barakkide vahel müüakse kõiksugust imelikku kraami. Narkoäri on ametlikult ära lõpetatud, aga kahtlane koht on see ikka.

 P8120017P8120020

P8120019

Kristiaania - oleksin rohkem pilte teinud, aga igal pool oli märk "no photos"

Neljapäeval käisin veidi šoppamas, aga normaalse, suure kaubamaja leidsin alles eile üles. Tahtsin hirmsasti pudrumaterjali leida - peale kaerahelveste. 5-viljahelbeid õnnestus leida eile :) Neljapäeval oli mul aga väga hea aeg peale kooli. Sain lihtsalt hästi kaua istuda kirikus - Trinitatis Kirke - ja omaette olla, mõtelda, palvetada, piiblit lugeda. Ja nii hea oli! See oli esimene kirik üldse, kuhu siinmaal sattusin.

P8130065 

Aga täna oli ka täitsa tore päev - käisin Helsingöris - väike linn Sjaellandi põhjaosas, mitte väga kaugel sealt, kus ma elan. Seal käisin Kronborgi lossis, superilus koht. Tohutult turistiderohke, aga pole ka ime. Loss on kõige rohkem tuntud sellepärast, et on Hamleti tegevuspaigaks. Nad tahtsid küll palju raha pileti eest saada, aga asi oli seda väärt! Meremuuseum, torn, keldrid, lossikabel ja kuningate ruumid, sh Euroopa suurim troonisaal. Ja rohkem Helsingöris ei jõudnudki teha, tuleks mingil päeval tagasi minna, sest seal on muudki toredat, aga praegu sõidan Kopenhaageni poole, et minna Kuninga aedadesse kontserti kuulama - ooperiteater esitab katkeid järgmise hooaja kavast.

P8150186

P8150191P8150265 

 

 

 

 

 

P8150295P8150088

 

 

Ilmad on olnud siin vaheldumisi vihmased ja päikeselised - täna sajab, aga homseks lubati jälle päikesel särada :) Homme saab kirikusse ka - jipppiiiiiii!!!

Olge siis toredad seal Eestis!

No comments:

Post a Comment