19 August 2010

Elust...

Uskumatu lihtsalt, kui paljud inimesed siin maal suitsetavad. Arvan, et vähemalt poole rohkem kui Eestis. Võib-olla on see kuidagi seotud sellega, et see on lubatud alates 16. eluaastast - kui on legaalne, siis järelikult aktsepteeritav? Ka mu võõrustaja suitsetab, õnneks mitte majas. Ja neid naisi on sama palju kui mehi, kes on selle orjuses, mulle tundub.

See koht, kus ma siis ikkagi elan, on ridamaja pisikese aiakesega ja see asub Helsinges - väikeses linnakeses Sjaellandi põhjaosas. Linn on väike ja roheline ja armas, aga ometi käib seal aktiivne kauplemine. Peamine kaubatänav on autodele suletud ja on disainitud nii, nagu Eestis võibolla ainult suuremates linnades ja promenaadidel näha võib ja poekesi ja kohvikuid on seal palju.

Eile sain kokku oma tulevase korteriomanikuga, väga kena inimene tundus olevat. Kolin alates septembrist Frederiksbergi (eraldi linnake Kopenhaageni sees). Väga-väga ilus ja roheline ümbruskond on. Armas korter on. Ja üllatus-üllatus, minu toas on klaver!!!!!!!!!! Jeeeeeeee!!!!!

Ma vist ei kirjutanud veel sellest, et sain pühapäeval kirikusse. Käisin First International Baptist Church'is. Leidsin google mapi abil ilusti selle kiriku Kopenhaagenis üles, ilus ilm oli samuti pühapäeval, nii et jalutasin sinna. Teenistusel oli lihtsalt nii kodune tunne, teadsin isegi paljusid laule. Nii-nii hea oli! :) Seal valitses tõeline kultuuride kompott, rahvusi ja rasse oli tõesti igasuguseid. Sain väga paljude inimestega tuttavaks, kuigi nimed küll kõik esimese korraga meelde ei jäänud. Seal oli üks maastikuarhitektuuri tudeng veel, noormees New Yorgist. Ahjaa, ja peale kirikut käisin glüptoteegis muumiaid ja muid asju vaatamas. Impressionistide ruumid olid kahjuks suletud, aga niikuinii pean sinna uuesti minema - õnneks saab pühapäeval tasuta sisse.

Taani keele tunnid kolisid kesklinna juba eelmisel nädalal. Koht on väga mõnusasti keset linna ja hoone katuselt avaneb linnale kena vaade. Seal saame süüa oma võileibu ja teiste tudengitega juttu ajada. Keel on ikka keeruline küll, eriti hääldus, mul lihtsalt ei õnnestu öelda sõna rukkileib (rugbröd) nii, et see õigesti kõlaks. Jah, ega ma inimeste jutust küll veel aru ei saa, aga mõne sõna püüan juba kinni.

Pidevatele vihmadele vahelduseks paistab täna hommikul natuke päikest ka. Tore!

No comments:

Post a Comment