19 April 2011

Vaikne nädal vol 1

"Sest nõnda on Jumal maailma armastanud, et ta oma ainusündinud Poja on andnud, et ükski, kes temasse usub, ei hukkuks, vaid et tal oleks igavene elu." (Jh 3:16)

"Kui me oma patud tunnistame, on tema ustav ja õige, nõnda et ta annab andeks meie patud ja puhastab meid kogu ülekohtust." (1. Jh 1:9)

Praegu on vaikne nädal, kus paljudes kirikutes meenutatakse eriliselt Jeesuse kannatusi. Igaühel tasuks praegu selliste asjade üle mõelda! See on nii-nii eriline, et kui sa, kes sa praegu seda loed, ei tunne veel Jeesust, siis südamest soovitan teda tundma õppida. Hoiatus sealjuures: su süda võib kõvasti muutuda, täituda sellise armastusega, mida ainult tema võib anda! Ära otsi enam vabandusi, miks seda mitte teha, neid leiab alati, aga otsi Jeesust. Kui sa ei tea, kuidas seda teha, siis otsi Piiblist näiteks Johannese evangeelium ja alusta selle lugemisest. Ja palveta, räägi Jumalaga, vabalt, nagu laps räägib oma isaga.

Minu enda vaikne nädal algaski vaikselt, haige olemisega. Kahju, sest väljas on nii ilus ja soe, aga olen saanud ka siin Pepleris peatudes mitmeid asju ära teha ja rohkem lugeda. Hetkel loen Wilhelm Busch'i raamatut "Jeesus - meie saatus" ja imestan, kuidas mees, kes juba 1966. aastal suri, suudab nii elavalt, nii tänapäevaselt ja selgelt poindi selgeks teha. Üks päris tabav lõik raamatu keskelt:

"Tahate elada ilma Jumalata? Aga palun! Tahate elada ilma Jumala rahuta? Keegi ei keela! Tahate elada ilma palveta? Laske käia! Tahate elada ilma Piiblita? Eks proovige! Tahate Jumala käskudest üle astuda? Andke minna! Tahate hoorata, purjutada, valetada, varastada, mitte pühitseda pühapäeva? Kõik on lubatud! Kes seda Õnnistegijat, kelle Jumal on saatnud patuseid päästma, ei vaja, võib ta kõrvale lükata. Kes tahab pea ees põrgusse põrutada, lasku käia! Jumala juures pole sundust. Ainult tehke endale selgeks, et te siis ka kõige eest ise vastutama peate. Jumal pakub teile Jeesuse läbi pattude lunastust ja rahu. Te võite öelda, et ei vaja ega taha seda. Aga ärge mõelge, et oma elu viimastel hetkedel võite kinni püüda selle, mida Jumal teile kogu elu pakkuda on tahtnud. Te tohite Jumala pakkumise tagasi lükata, aga peate selle eest ka maksma. Ja see on põrgu!"

Jah, see võib kõlada karmilt, aga see on tõde! Ma palvetan südamest, et veel paljud inimesed tunneksid selle ära ja pöörduksid Jumala poole!

No comments:

Post a Comment